15 січня 2008

В Україні вдруге відбудеться Тиждень молитов за єдність християн 14.01.2008, [14:33] // Прес-релізи // UGCC News
Цього року християни усіх Церков і деномінацій знову з'єднаються у спільній молитві за єдність християн та примирення між людьми, націями і спільнотами. Екуменічний Тиждень молитов за єдність християн у 2008 році, як завжди, відбудеться протягом 18-25 січня. Час проведення Тижня молитов Світовою радою Церков (WCC) було обрано тому, що цей тиждень, за Григоріанським календарем, завершується саме в день навернення апостола Павла, що відзначається 25 січня.
У наші дні Тиждень молитов за єдність християн відзначається в усьому світі: разом моляться католики, православні, протестанти та інші християнські спільноти, щоб за допомогою сили Святого Духа прикласти всі свої зусилля задля того, щоб третє тисячоліття стало ерою возз'єднання розділеного тіла Христового. Це головна ідея, яка повинна спонукати християн до більш тісного зближення й спільного свідчення: свідчення єдності, свідчення взаємоповаги, свідчення співпраці.
Відповідно до 40-літньої практики кожна така молитовна зустріч має свою окрему тему. Темою цьогорічного Тижня молитов за єдність християн будуть слова апостола Павла до Солунян: «Невпинно моліться» (1 Сол. 5, 17). Цього року, як і минулого, до святкування Тижня молитов за єдність християн долучаться християнські Церкви України, які у цьому часі запрошують своїх вірних приватно та спільно молитися за досягнення єдності християн. Організатором проведення спільної молитви у Києві виступила Комісія УГКЦ для сприяння єдності між християнами.
«Факт, що, на жаль, християни є поділені. Найпотужнішим і дієвим засобом у справі повернення християн до первісної єдності є молитва. Молитися разом – це нагода спільно просити Господа про прощення наших гріхів та благати про дар єдності. Адже тільки Він може нам дарувати цю ласку», – прокоментував важливість Тижня молитов Блаженніший Любомир.
Департамент інформації УГКЦ

1 коментар:

obat pelangsing yang aman сказав...

hi,, i like to visit this site,, have a nice day :)