14 грудня 2007

Звернення Блаженнішого Любомира


12 грудня 2007 року Божого

Всесвітлішим та преподобним отцям душпастирям,
які сповняють свою службу поза межами структур УГКЦ

Всесвітліші і преподобні отці!

Наближається празник Христового Різдва, а також – день емігранта (неділя Отців) проголошений Синодом Єпископів, що відбувся цього року у Філадельфії. Бажав я звернутися до вас та до вірних нашої Церкви, що під вашою опікою, двома обширнішими листами, але з причин від мене не залежних мені не вдасться, а свято вже близько, тому посилаю цей лист до отців-адміністраторів та координаторів з проханням помножити його і передати його кожному із вас. Привіт до повірених вам мирян, якого зміст подаю нижче, прохаю переказати вашими власними словами.
Дорогі Отці! Бажаю сердечно привітати вас з святим празником, подякувати вам за ваше віддане служіння і побажати вам ентузіазму у виконанні вашого душпастирського служіння. Прохаю вас з нагоди дня емігранта, а головно – з нагоди самого празника Христового Різдва, передати дуже сердечний привіт тим нашим вихідцям з України, за духовне добро яких дбаєте. Прошу запевнити їх, що ми за них не забуваємо, що робимо всі можливі заходи, щоб запевнити їхні права в країнах їхнього побуту. Їхньої присутності дуже бракуватиме в містах та селах України, в місцевих громадах, в крузі своїх рідних. Ми у свідомості, що їхня віддаленість зумовлена економічними та суспільними обставинами в Україні маємо щиру надію, що приходить зворот до кращого, і що багато з них зможе повернутися на рідну землю. Різдвяні свята, а головно – святий вечір, на чужині – це не легка для перенесення хвилина. Запевніть цих добрих людей, що про них пам’ятаємо і за них молимося, і духом лучимося з ними у цей святковий час.
При Божій помочі надіюся перед початком Великого посту звернутися до Вас усіх торкаючись літургійних, канонічних та душпастирських питань, з якими до нас звертаєтеся. Але одну справу хочу заторкнути вже сьогодні, тим більше, що у цій матерії Патріарший Синод 2007 року Божого, на неї звернув особливу увагу. Розходиться про катехизацію. Останніми часами з України виїхали не тільки поодинокі члени родини, але цілі сім’ї разом із дітьми. І так у ваших громадах ви напевно спостерегли більше число дітей. Тими дітьми треба дуже зайнятися, бо час їхнього дитинства та молодості швидко проминає і вони виростають не знаючи основних правд своєї віри. Зверніть на них особливу увагу. Про потрібні матеріали для катехизації звертайтеся до Патріаршоїкомісії у справах катехизації з осідком у Львові(голова с. Луїза Цюпа, ССНДМ, пл. Св. Юра, 5 м. Львів 79000; (тел.)+38 0322 97-13-45; e-mail: pcc@ugcc.org.ua).
Особливі обставини життя в чужому середовищі викликають ще одну потребу, на яку треба звернути увагу це катехизація дорослих. Людина, що живе на чужині, особливо, якщо не має нагоди часто спілкуватися з своїми людьми, мусить бути загартована у своїй вірі більше ніж в обставинах життя на рідній землі. Солідна катехизація, це один із засобів, як тих людей скріплювати. Тому прохаю Вас присвятити багато уваги і тій ділянці катехизації.
Ще раз, Дорогі Отці, сердечний вам привіт та побажання многих Божих благодатей від новонародженого Дитяти. Його присутність між нами – це зміст Різдвяних свят. Нехай свідомість Його близькості до нас усіх в особливий спосіб буде відчутною у цей святий час.

Христос рождається!






+ ЛЮБОМИР

Немає коментарів: